Aan de Oude Weurtseweg 13 te Nijmegen, op de voormalige locatie van de Van Marmeren fabriek, wordt de nieuwbouw van een zorgcomplex voor zorginstelling Driestroom gerealiseerd. Op deze locatie is een plan ontwikkeld voor een kleinschalige woonzorgvoorziening (groepswonen) voor 26 bewoners met een verstandelijke beperking.

Het ontwerp van het gebouw past binnen het huidige bestemmingsplan en er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de omgeving. Er is gekozen om een stukje herkenning van de voorgevel van de bekende Van Marmeren fabriek terug te laten komen in het ontwerp. De nieuwbouw wordt duurzaam ontwikkeld; zo worden materialen waar mogelijk hergebruikt en is er veel aandacht om het energieverbruik tot een minimum te beperken.

De omgevingsvergunning is in november 2021 afgegeven. De verwachte bouwstart is januari 2022 en de oplevering zal een jaar later zijn. Namens Van Kessel en Janssen Bouwconsultancy is Eric Jacobs betrokken geweest bij de planvorming, het opstellen van vergunningen, het Programma van Eisen (ruimtelijk en functioneel), contractvorming en het opstellen van de huurovereenkomst.

Driestroom

Driestroom gelooft in onbeperkt meedoen, op eigen niveau en in eigen tempo. Iedereen doet zoveel mogelijk mee in de maatschappij; met wonen, met leren en met werken. De bewoners die in de nieuwe woonzorgvoorziening komen te wonen, zijn mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De leeftijd van de bewoners loopt sterk uiteen, van begin 20 tot 70 jaar oud. De nieuwe woonplek die gecreëerd wordt, zal een plek worden waar ‘samen’ geleefd en beleefd wordt (groepswonen), maar waar de bewoners ook meer dan genoeg ruimte hebben om zelfstandig te zijn op hun eigen studio. De studio’s (circa 30m2) hebben allemaal een eigen inpandige (voor)deur, een eigen badkamer en pantry. Ze liggen aan een gezamenlijke gang, welke grenst aan de gezamenlijke woonkamer met grote open keuken, knusse tv- en zithoek en een eetkamer.

Bouwpartner: RDM Architecten