Het woonzorggebouw heeft een bruto vloeroppervlak van 6470m2 verdeeld over 3 bouwlagen. Voor zorgorganisatie Diafaan zijn 45 verpleegkamers gerealiseerd, waarvan 16 voor de afdeling PG en 29 voor de afdeling somatiek. De verpleegkamers zijn ruim van opzet en hebben allen een eigen sanitaire voorziening. De opzet van de verpleegkamers is zo gemaakt dat deze later op een relatief eenvoudige kunnen worden omgebouwd tot zelfstandige appartementen. Per cluster van 8 verpleegkamers is een huiskamer gerealiseerd.

Voor stichting Woongroep het Orakel zijn 13, 2-kamer zorgappartementen gerealiseerd. De Stichting huisvest en levert de zorg aan jong volwassenen met een licht verstandelijke handicap. Op de begane grond runt de stichting een activiteitencentrum en een restaurant. De beide ruimten zijn met beperkte aanpassingen om te zetten tot standaard appartementen.

Op de begane grond gelegen aan de centrale hal zijn verder nog enkele commerciële ruimten gelegen waaronder een fysiotherapiepraktijk, kapsalon en pedicure en een thuiszorgwinkel. Veder worden door woningcorporatie Laris uit Didam nog 5, 3-kamerappartementen verhuurd.


Opdrachtgever: Woningcorporatie Laris Wonen en Diensten te Didam

Rol Van Kessel & Janssen: Opstellen huisvestingsstrategie, projectmanagement, opstellen PvE

Bouwkosten: € 8.230.900,-

Investeringsomvang: € 9.930.000,-

Bruto vloeroppervlak: 6470 m2 BVO

Start planontwikkeling: februari 2014

Oplevering: mei 2011


Rol Bongers/Jansen:

- Installatieontwerp

- Comfort beheer.

- MJOB, Meerjaren onderhoudsbegroting