In opdracht van de Veiligheidsregio Brabant Noord is deze nieuwbouw voor de brandweerkazerne in Oeffelt gerealiseerd. De vorige voldeed niet meer aan de huidige eisen en moest daarom vernieuwd worden. Daarmee is de eerste kazerne in eigen beheer van de VRBN gebouwd.

De glooiing van de gevel met haar duurzame houten gevelbekleding zorgt voor een optimale integratie in de omgeving. Desondanks springt het pand toch uit het oog en zorgt het voor een mooie binnenkomst van Oeffelt vanaf de A73. Het pand is gebouwd volgens het Passief Gebouw principe. Naast dat het gebouw goed is geïsoleerd en led verlichting, een groen dak en PV panelen bevat, beschikt het over een bodemwisselaar met een water – waterwarmtepomp en een WTW-unit met warmteterugwinning. Als basisverwarming is er vloerverwarming opgenomen in de hele kazerne, maar ook passieve koeling is mogelijk. De temperatuur in het pand blijft continu op 15 graden, maar kan binnen een half uur aangepast worden naar een comfortabele temperatuur.


  • Opdrachtgever: Veiligheidsregio Brabant Noord
  • Rol Van Kessel & Janssen: Haalbaarheidsonderzoek, opstellen PVE, projectmanagement, selectie procespartners bouwteam, bouwkostenmanagement, directievoering en toezicht.
  • Bruto vloeroppervlak: 522 m2

  • Start ontwerp: 2019
  • Oplevering: 2021