BREEAM-NL

Van Kessel & Janssen Bouwconsultancy beschikt over een erkend expert BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie en BREEAM-NL In Use.

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen, analyseren en te verbeteren. Een gebouw wordt beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie.

Van Kessel & Janssen Bouwconsultancy beschikt over een erkend expert BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie en BREEAM-NL In Use. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie wordt gebruikt om de duurzaamheidsprestatie van nieuwe gebouwen of grootschalige renovaties te bepalen. BREEAM-NL In-Use beoordeelt bestaande gebouwen op drie separate niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik. De duurzaamheidsprestaties van bestaande bouwwerken worden in kaart gebracht en zodoende kan de gebruiker op de verschillende duurzaamheidsaspecten inspelen.

De voordelen van het certificeren van een gebouw zijn:

• De waarde van het vastgoed neemt toe door een internationaal erkend keurmerk;

• Inzicht krijgen in de duurzaamheidsprestaties van een gebouw;

• Exploitatievoordeel door inzicht en bewustwording;

• Fiscale voordelen in de vorm van subsidies (MIA/VAMIL).

Onze BREEAM expert kan u hulp bieden met het behalen van een BREEAM-certificering of inzicht krijgen in de prestaties van uw gebouw.