De gemeente Oost Gelre ontwikkelt nabij Scholengemeenschap Marianum (Voortgezet Onderwijs) in Groenlo een nieuwe sportaccommodatie. Doordeweeks kan de sporthal gebruikt worden door de leerlingen van het Marianum, in de avonden en weekenden door diverse sportverenigingen. Met de nieuwbouw van de sporthal komt een einde aan de versnipperde spreiding van sportfaciliteiten in Groenlo.

De nieuwe sporthal speelt een belangrijke rol in de duurzaamheidsambitie van de Gemeente Oost Gelre en is ontworpen als een beeldbepalend object aan een belangrijke invalsweg naar het centrum van Groenlo. Het gebouw en het terrein worden gekenmerkt door de groene identiteit. Het gebouw is energieneutraal, maar ook het materiaalgebruik en de uitstraling van het gebouw zijn uiterst duurzaam. Door de groene gevels en het groene dak wordt de lucht om het gebouw gezuiverd en is er een natuurlijke waterinfiltratiebuffer. Hierdoor wordt ook de biodiversiteit verbeterd.

De sporthal heeft een oppervlakte van 2.500 m2 BVO. Begin 2022 zal er gestart worden met de bouw van deze nieuwe sporthal, welke begin 2023 in gebruik genomen zal worden. Bongers/Jansen is verantwoordelijk voor het installatieadvies van dit project.

Samenwerkingspartners:
Gemeente Oost Gelre, opdrachtgever
Hooper Architects, ontwerp
Adviesbureau Tielemans Constructies, adviseur betreffend bouwkundige constructie
M3 Advies & Management, begeleider aanbestedingsprocedure

© Visualisaties door Hooper Architects.