Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert inmiddels al voor de 7e keer de Architectuurprijs Nijmegen. Iedere twee jaar maakt het ACN een selectie van de meest bijzondere nieuwbouw- en renovatieprojecten in de stad. De negentwintig gekozen projecten van dit jaar maken allemaal kans op drie verschillende prijzen: een juryprijs, een publieksprijs en een duurzaamheidsprijs.

Met gepaste trots kunnen wij melden dat wij aan twee van de genomineerde projecten hebben mogen meewerken:

1. Herontwikkeling oude schoenfabriek Nimco (Eurocenter/K4)

Nimco wilde graag zijn oude schoenfabriek in oude luister herstellen, om daarmee een stuk erfgoed terug te geven aan de buurt. In het gebouw zijn nu zorgappartementen, een zorgcafé en een supermarkt gevestigd. Van Kessel & Janssen heeft het projectmanagment verzorgd tijdens de ontwikkeling en realisatie.

2. Herontwikkeling voormalig klooster Berchmanianum

In opdracht van Radboud Universiteit Nijmegen hebben wij assistentie geboden in de directievoering en bouwkundig toezicht gehouden bij de uitvoeringswerkzaamheden van de transitie van het klooster Berchmanianum, een Rijksmonument uit 1929. Het voormalige klooster is geschikt gemaakt voor kantoorruimte ten behoeve van het bestuur van de universiteit alsmede enkele ondersteunende diensten.

De drie winnaars van de verschillende prijzen worden aanstaande donderdag 6 februari bekendgemaakt in de Stadsschouwburg te Nijmegen.