Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen heeft er voor gekozen om op een duurzame wijze energie op te wekken door middel van het aanbrengen van zonnepanelen. Er worden in totaal 435 zonnepanelen aangebracht met een totale opbrengst van 134.306 Kwh per jaar. Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen heeft de Van Kessel Groep opdracht gegeven om het project te begeleiden. Adviesbureau Bongers/Jansen heeft de capaciteit bepaald, de positionering van de panelen uitgewerkt en de infrastructuur inclusief verdeelkasten uitgewerkt. Projectmanager Ralph Willemsen (Van Kessel & Janssen Bouwconsultancy) ondersteunt de school en verzorgt het projectmanagement.

Om de overlast voor de school zo veel mogelijk te beperken hebben we er voor gekozen om de werkzaamheden in de Krokusvakantie uit te voeren. Maandag 4 maart is Solar Service Hof van Twente gestart met de werkzaamheden.

De werkzaamheden vorderen ondanks het slechte weer gestaag en worden begin volgende week afgerond. Wij zijn er trots op mee te mogen werken aan dit project waarbij op een duurzame manier energie wordt opgewekt, wat bijdraagt aan een schonere wereld.